Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#234: De piraten pirateren niet in het weekend 4/03/2015

Met Maarten Hendrikx, Toon van de Putte, Floris Daelemans en Jelle D'Hulster

Er komt een nieuwe Blade Runner, we worden met z'n allen langs alle kanten gehackt en bedreigd. Gelukkig heeft men in de VS alvast een verstandige beslissing genomen.

Onderwerpen: - - - - - - - - - -

Shownotes

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Guest

  ivm Netneutraliteit : de ISP’s in België laten het volume dat ge aan Netflix spendeert al meetellen bij uw datavolume. Maar het volume dat ge ‘verbruikt’ om naar hun eigen TV te kijken dat telt niet mee. Dat is ook al niet neutraal. Dus niet bandbreedte gerelateerd maar volume in dit geval

 • Lieven

  ivm Netneutraliteit: eigenlijk is het principe heel simpel. De consument beslist steeds welke website of internettoepassing wordt opgeroepen en de provider heeft daar geen zaken mee.(vergelijk het met de post of de bib.) De provider moet gelijke toegang bieden tot alle internettoepassingen.
  Sinds de uitvinding van glasvezelnetwerken is bandbreedte trouwens geen probleem meer, al willen machtige leugenaars zoals Telenet/Liberty Global jou andere dingen doen geloven. In Nederland ligt al bij 1 miljoen gezinnen glasvezel tot in hun woning. Die hebben geen datalimiet en verzenden data tegen 100 Mbps en hoger en ontvangen data tegen 100 Mbps en hoger. Symmetrische snelheden dus, iets wat in België angstvallig wordt tegengehouden door de machtige leugenaars.

  Het is ook belangrijk dat je verder kijkt dan jouw eigen provider, het is zeker niet zo dat je de beste provider hebt omdat je op speedtest.net 155 Mbps haalt. (De Youtube-problemen waarnaar in de podcast verwezen wordt bewijzen dit.)
  Er is zeker concurrentie, voor 35 euro/maand vindt je in België een onbeperkte netneutrale internetverbinding via VDSL2(=glasvezel op +/- 500 meter van je woning) tegen 50 Mbps, wat ruim voldoende is om met het hele gezin HDTV-streams te bekijken online

  Scarlet VDSL2 of Proximus Internet zijn dus zeker aan te bevelen, tenminste als de minimumsnelheden die http://proximus.be/internetsnelheid vermeldt boven de 50 Mbps liggen.