Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#281: Mijn datasetje is vrij klein 24/02/2016

Met Maarten Hendrikx, Stefaan Lesage, Steven Op de beeck, Floris Daelemans en Menno Kiel

Volgens sommigen nu al het belangrijkste technieuws van 2016: wij proberen de open brief van Apple CEO Tim Cook te doorgronden.

Onderwerpen: - - - - - - - - - -

Shownotes

Onderwerpen

Tips

Reacties

  • Roel Loots

    De Samsung Galaxy S7 Edge is ongeveer even groot als de Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Voor zover bekend komt er geen Plus variant meer, maar is de Edge de Plus variant in het Galaxy S7-gamma. Zeer jammer, want ik had me voorgenomen om de nieuwe 5.1″ edge-variant te kopen en die bestaat dus niet.

    Het is ook teleurstellend dat Samsung de functionaliteit om de interne storage uit te breiden met de SD kaart heef uitgezet op zijn toestellen. Vanaf Android M is het mogelijk om dit naadloos aan elkaar te rijgen. Helaas valt dit dus de Samsung gebruikers te beurt.

  • Jan D

    ik ben in december overgestapt van de S6 Edge naar een iPhone 6S, en na de specs te zien van de nieuwe S7 (Edge) heb ik toch wel een beetje spijt dat ik niet meer geduld had. Afhankelijk van de ontwikkelingen bij Apple voor de iPhone 7 zal mijn volgende telefoon de S8 (Edge) worden of misschien toch de iPhone 7S. Ik weet dat het misschien voorbarig lijkt, maar aangezien de levensduur van mijn smartphones zelden meer dan 1 a 1,5 jaar haalt kijk ik nu al uit naar zowel de ontwikkelingen van Samsung en Apple.

    Mijn voorkeur gaat sinds de Galaxy S al uit naar Samsung, maar de iPhone 6S heeft me toch aangenaam verrast. Een echte apple-fanboy ben ik (nog) niet, maar na bijna 3 maanden gebruik heb ik voor de initiële nadelen die ik ondervond toch een alternatief/workaround gevonden. 1 groot nadeel dat wel blijft is de beperkte gratis opslagruimte in iCloud. 5GB is echt niet veel (iPhone reservekopie lukt mij al niet meer) en aangezien ze in Cupertino een berg geld hebben waarmee ze de honger en armoede eigenhandig uit de wereld kunnen helpen, zou (een beetje) meer gratis opslag toch wel mogen.