Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#308: Een ontluizingsperiode inbouwen 28/09/2016

Met Maarten Hendrikx, Stefaan Lesage en Cindy de Smet

Na het iPhone-nieuws van de voorbije weken zorgen we nu opnieuw voor een zeer gevarieerde aflevering: van Telenet tot drones!

Onderwerpen: - - - - - - - - - - - - - -

Shownotes

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • bedankt voor het mee zoeken, ik weet niet wat er gebeurd is, ik had mijn bluetooth doorstarten probleem op IOS10 en heb dat meermaals gehad. Maar miraculeus als ik vandaag tijdens tech45 de wagen afzetten, had ik dat probleem niet meer…

  Ik weet niet wat jullie gedaan hebben, maar de bug lijkt weg ;-)

 • ivm de telenet default actie, ik merk dat ik wel een mail kreeg van telenet om me te waarschuwen dat mijn setting op algemeen stond, en dat ik dus dingen mistte.
  (maw bij mij stond het default goed. )
  al kan dat dus zijn omdat ik zeer rigoureus al lang over afzet dat ze me niet mogen mailen of data doorgeven aan partners etc etc …

 • ivm de morgen en app blockers.

  toeval wil dat ik nu voor d persgroep werk en dus wel een en ander weet.

  De Morgen wil hun betalende klanten, niet straffen voor het gebruik van een addblocker. Dus wat Stefaan wil van telenet dat doet de morgen voor hun klanten.
  Weliswaar een abonnement en geen blende achtige toestanden.
  ik vind dat er wel iets te zeggen is voor: als je betaald, is het ok om reclame te blokken maar mocht je zelfs voor een artikel betalen, dat zie je wel reclame.

  De persgroep heeft ook iets dat noemt topics (topics.be) een site waar je artikels van veel persgroep kranten kan zien,. je hebt daarvoor nu een abonnement van demorgen of HLN (of een paar nederlandse kranten) voor nodig. Volgens mij heb je op topics ook geen reclame. maar je kan er enkel op met een abonnement.
  Dit experimenteren met andere manier van nieuws, is iets wat mij deed overwegen om voor de persgroep te werken. (Ja I know ik ben biased want ik werk voor hen) maar is echt in die volgorde gegaan. Het is een sector in verandering en ze durven hun eigen kanalen kannibaliseren voor een mogelijk idee.

 • Rudy Van den Bergh

  Het mooie aan die DJI zijn niet de flight gimicks maar de sense & avoid die op stereo cameras gebaseerd is. De drone ziet een obstakel op zich afkomen en kan dan een gepaste ontwijking uitvoeren. Op de Matrice werkte dat ook al redelijk. Langs de andere kant zou ik nooit iemand een DJI aanraden. DJI is zowat de Apple van de luchtwegen. Mooie witte produkten maar geen vrijheid. De firmware van de autopilot bepaalt via Geofencing waar je kan vliegen en waar niet. Maar daar (te) grote delen van Belgie onder controlled airspace vallen gaat de vlieger dus letterlijk niet op. Zo stonden we vorige week mooi stil op DronePort Brustem met nochtans een vluchtvergunning en een waver van DJI zelf. Een foutje in hun backend besliste vanuit China dat er hier niet gevlogen mocht worden. Heel interessant aan de nieuwe drone is ook het formaat om binnen te vliegen. Bv. in een sporthal, event,… Daar heb je geen vergunning voor nodig, maar helaas zal ook hier DJI je vaak aan de grond houden.

 • jorendegroof

  Even wat kleine reacties op enkele zaken die jullie besproken:

  Je kan 2FA ook gewoon in 1Password steken, zo heb je geen extra app nodig en kan je het ook meteen overal gebruiken (iPhone, iPad, desktop,…) zonder dat je een extra toestel nodig heb,

  Ivm Ghostery, ze laten toe om betaald te worden door adverteerder en dus zo toch reclame en tracking door te laten. Ik gebruik momenteel Better (https://better.fyi) inzie wel reclame, maar niets meer dat aan tracking en andere vuile dingen doet. Ik heb niets tegen een manier om geld te verdienen terwijl je gratis content aanbiedt, maar al die tracking vind ik dan weer helemaal niets.

  Jullie spraken over die nieuwe drone, nu is GoPro ook met een eigen exemplaar uitgekomen. Niet zo klein, maar ook wel een pak draaibaarder. Je kan de camera er ook uithalen samen met de stabilisator, waardoor je deze ook gewoon kan gebruiken tijdens het stappen/lopen of om die aan je rugzak te hangen en zo ook die stabilisator gebruiken voor meer vloeiende bewegingen. Zag er ook zeker de moeite uit. (https://www.youtube.com/watch?v=Cf16mp6Nbh8)