Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#328: Jonge opgeschoren pubers 15/02/2017

Met Maarten Hendrikx, Toon van de Putte, Floris Daelemans en Menno Kiel

Privacy, daar hebben we al een hele tijd niet meer over gehad. En iPhone-geruchten, dat is altijd leuk...Niet?

Onderwerpen: - - - - - - - -

Shownotes

Follow-up

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Jelle Lampaert

  Series op Netflix die je hier kan kijken, kan je niet zomaar op vakantie verder kijken.
  Wij zijn vorige zomer begonnen aan Orphan Black. Toen we in september op vakantie waren in Slovenië, was het niet mogelijk om verder te kijken. De serie was verdwenen uit de “verder kijken”-lijst en was niet terug te vinden in het aanbod. Ik vermoed dat Netflix de uitzendrechten voor Orphan Black niet heeft in Slovenië.
  De serie verscheen pas terug in het aanbod toen we terug in België waren.
  Volgens mij is dit het probleem wat de EU nu wil verhelpen.

 • TimVD

  Met sites als AllKeysShop (of een G2A, Kinguin,…) moet je toch zeer oppassen. Ik kocht er ooit een versie van Football Manager 16 toen die op Steam nog volle pot stond. Na enkele maanden probleemloos spelen werd de game op Steam geblokkeerd voor mij omdat de code geblacklist was. Op Steam kreeg ik dus de optie om de game ofwel opnieuw aan te kopen ofwel hem niet meer te spelen. Ik kocht hem opnieuw aan en was dus duurder af dan als ik meteen volle pot had betaald.

  Op het internet zijn veel soortgelijke verhalen te vinden. Vaak loopt het niet fout af maar af en toe kan het zijn dat je een game verliest. Persoonlijk vind ik het het risico niet meer waard en koop ik de game wel rechtstreeks vanaf Steam, of wacht ik op een Steam sale.

  Polygon schreef in 2015 een uitgebreid artikel over hoe deze grijze markt in elkaar zit: http://www.polygon.com/2015/2/9/8006693/the-truth-behind-those-mysteriously-cheap-gray-market-game-codes

 • Sam

  Ik voeg er nog aan toe dat wij in Mexico een totaal ander aanbod zien als in België. Op welke manier Netflix het aanbod kan aanpassen (per land/regio/continent/IP/… ?) is me niet duidelijk, we wisten op voorhand dus niet goed wat te verwachten.

  Mijn account werkte daar overigens wel gewoon goed, daar hadden we vooraf ook twijfels over. Maar dat is blijkbaar geen punt.

 • Klaas Coolen

  Zouden jullie de link van het artikel: “korting op je verzekering door je smartwatch” willen aanpassen. Deze is namelijk gelijk aan dat van het voorstaande artikel: “je gezicht wordt in de toekomst gescand als je in de auto zit”

 • David Hendrikx

  Smartwatch? Korting op je verzekering? Ik ben er vrijwel zeker van dat verzekeringen dit enkel in hun voordeel gaan gebruiken. Uitsluiting van bepaalde aandoeningen en verhoging van premies zal wel snel volgen. En dat kunnen ze allemaal draaien zoals ze willen: Je bent te dik (meer kans op hart- en vaatziekten), je bent te dun (meer kans op breuken), je beweegt te weinig (meer kans op hart- en vaatziekten), je beweegt te veel (meer kans op sportletsels),… ze willen nu al maar al te graag inzage in uw medisch dossier verkrijgen. Hopelijk komt dit systeem er niet…