Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#334: Gisteren had ik nog een gesprek met een oudere man 29/03/2017

Met Maarten Hendrikx, Davy Buntinx en Toon van de Putte

Een onderwerp beginnen over tractors hacken en eindigen met het NRC Handelsblad. Hoe dat kan? Daarvoor zullen jullie moeten luisteren.

Onderwerpen: - - - - - - - - - -

Shownotes

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Alex van den Hurk

  Leuke aflevering opnieuw! 2 notities (en een tip)

  Adobe
  Adobe Creative Suite is inderdaad vrij duur, maar Photoshop (en Lightroom) abonnement is rond de 12.99 (incl btw) per maand. Het duurt dus jaren voordat je op het nivo zit van de oude prijs waarbij je het hele pakket kocht. Het is in dit geval ook de CC versie en niét de (uitgeklede) Elements versie. En gedurende je abonnement ontvang je alle upgrades van je product gratis. Ben je dus in 2014 lid geworden dan gebruik je nu niet PhotoShop 2014 CC maar inmiddels gewoon PhotoSop 2017 CC. Allemaal te beheren via de ‘Creative Cloud’ app. Je mag de software ook op 2 pc’s installeren.

  Notitie: Jullie zitten vrijwel allen in het onderwijs. In Nederland kan je als student of medewerker de complete suite tegen een zeer gereduceerd tarief kopen, ik vermoed dat dat in België niet anders is. Afhankelijk van het moment kan je uitkomen op 144€/jaar voor de hele suit (dus alle software) bij betaling per jaar. Zelfs zonder die korting zit je op 30€ (tov 50 of 60) per maand voor de hele suite. Wij gebruiken daar apparte “software voor het onderwijs” achtige websites voor (spotnet, surfnet), die zullen er in België toch ook wel zijn?

  BlendleNRC
  Reden dat NRC uit Blendle stapte is niet alleen ivm het mogelijk niet abonneren op de NRCzelf . Blendle unlimited geeft je niet volledig toegang tot alles binnen Blendle, maar op een (door de Blendle redactie) gemaakte selectie. De kans dat gebruikers dan daarnaast nog losse artikelen kopen wordt hierdoor kleiner (want er zit wel redelijk veel in). Daarnaast hebben de redacties van de verschillende kranten geen invloed op die selectie (en ze vinden natuurlijk dat ze zelf ook al een selectie maken binnen hun eigen product).

  Tevens is Blendle premium verdeeld over veel titels. NRC was volgens mij mede bang dat de verdeling van die 9.99/mnd over zoveel labels mogelijk minder ging opleveren dan dat mensen losse artikelen zouden lezen. Dit icm met het (zoals ze zelf zeggen) redelijk positieve uitrol van hun eigen digitale abonnement heeft ze volgens mij doen besluiten dat de kleine extra omzet die Blendle brengt niet opweegt tegen de andere mogelijkheden die ze zelf zien.

  Tip over Topics(.nl)
  Jullie spraken al even over Topics. Als je in Nederland lid bent van 1 van de titels die in Topics staan (bijv Trouw, Het Parool, de Volkskrant, Brabants dagblad) dan heb je GRATIS toegang tot alles binnen Topics. Ik vermoed dat dat ook geldt voor de leden van DeMorgen en Het Laatste Nieuws in België. Allemaal titels onderdeel van dezelfde uitgever. Soms werkt een link in een artikel (die ze normaal binnen hun eigen site linken) niet 100%, maar je bent daar zeker in de gelegenheid om kostenloos de artikelen van deze kranten te lezen.

 • Tom Janssens

  Tip: op http://www.tweedehandslaptop.com kan je tweedehands Windows laptops en desktops kopen. Al een paar keer gebruikt: snel geleverd en je kan de HDD laten vervangen door een SSD.