Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#348: Vast is vast 5/07/2017

Met Maarten Hendrikx, Toon van de Putte en Jelle D'Hulster

Na de NES nu ook in de rij gaan staan voor de SNES? En we zijn onder de indruk van de DAE-opleiding van het Howest.

Onderwerpen: - - - - - - -

Shownotes

Follow-up

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Sander De Vuist

  Ikzelf ben enkele jaren geleden afgestudeerd aan de Howest en kan bevestigen wat jullie gezegd hebben in de podcast.
  Misschien eerst even een beeld schetsen, Howest bied heel wat “specifieke” IT opleidingen aan, zo heb je o.a. Computer & Cyber Crime (met focus op security), DAE (voor game developers) en Multimedia en Communicatietechnologie (voor de app & web developers). Binnen dit laatste heb je twee afstudeerrichtingen: Devine (met focus op design en creatief zijn) en NMCT (iets breeder met ook datacommunicatie, devops, AI…)
  Ikzelf heb dit laatste gevolgd omdat de 18 jarige ik nog geen idee had van welke kant ik specifiek op wou.
  Bovenstaande zijn allemaal professionele bachelors dus dat betekend erg praktijkgericht en in mindere mate theorie. Ze verwachten dus inderdaad wel dat je veel taken/projectjes maakt en dat je veel vrije tijd investeert in school. Het is zo dat de opleiding vrij ruim is en dat je van alles een beetje ziet. Ze zijn mee met de nieuwste technologieën alsook de alom bekende technieken. Naar mijn gevoel geeft Howest hiermee een goede basis en het zorgt dat je als IT’er op je pootjes terecht komt. Uiteraard leer je in het werkleven (zeker in het begin) nog heel wat andere dingen maar je kunt niet verwachten van een hogeschool dat ze alles aanleren.
  Daarnaast heb ik ook al positieve dingen gehoord over de Multec opleiding aan de Erasmus hogeschool in Brussel die (net als Howest trouwens) als een van de betere scholen voor IT opleidingen wordt aangeprezen.