Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#356: Gekke Henkie 27/09/2017

Met Maarten Hendrikx, Toon van de Putte en Ruurd Sanders

Arnoud Wokke van Tweakers komt ons wat meer over Android Oreo vertellen.

Onderwerpen: - - - - - - - -

Shownotes

Follow-up

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Edo de Roo

  Spotgoedkope, superflexibele, simpele, altijd werkende telefoonhouder voor de auto?
  https://www.mobilehangup.nl/nl/
  Die van mij gaat al 4 telefoons mee, overzetten gaat in 10 sec ;-)

  En wat betreft goedkope Android telefoons. Ik, en de rest van de family, heeft al ruim twee jaar lang een Moto G, een Android toestel van 200 euro, dat na twee jaar nog gewoon vlot werkt, een redelijke camera heeft, een dag op de batterij mee gaat (nog steeds), precies genoeg voor mensen die hem niet als totale vervanging van hun computer inzetten.
  OK, je hebt dan niet de allerlaatste versie van Android, maar als ik vandaag een nieuwe Mercedes koop, zet de garage er ook niet elk jaar een nieuwe motor in, omdat er een beter model is. En die oude versie (ik heb 6.0.1) draait al twee jaar lang prima, de Android security patch level is van 1 apr 2017, en ik hoop er nog een jaar of twee mee te kunnen doen. Voor mij geen 1200 euro voor een toestel dat alleen meer geheugen heeft, en een nog groter scherm (daar heb ik een tablet voor, en een oude Chromebook, en twee laptops).

  Ik snap dat gadget-freaks en glamourboys het laatste van het laatste willen, net als dat mensen graag teveel betalen voor een Porsche of Ferrari, maar voor huis-tuin-keukengebruik, schoolgaande kinderen en budget-papa’s is 200 euro best genoeg.

  Grappig genoeg heb ik wel 250 euro voor mijn smart-watch neergelegd, een device dat eigenlijk minder kan dan mijn telefoon. Daarover heb ik vorige week nog een blog geschreven: http://www.edoderoo.nl

 • Edo de Roo

  Helemaal vergeten … Maarten refereerde aan hoe lastig het zou zijn om al je foto’s bij Google Photo’s weg te halen. Als je dat via de web-interface wilt doen, is het inderdaad monnikenwerk.
  Maar met Google Takeout kun je alles downloaden. *ALLES*
  https://support.google.com/accounts/answer/3024190?hl=nl