Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#357: Kijk dat niet met je kinderen 4/10/2017

Met Maarten Hendrikx, Toon van de Putte, Marco Frissen en Ruurd Sanders

Er is nieuws over Elon Musk: dan hebben we Marco Frissen nodig!

Onderwerpen: - - - - - - - - - - -

Shownotes

Follow-up

Onderwerpen

Tips

Reacties

 • Sam

  Ik geef een voorbeeld m.b.t. goedkope telefoons.

  Ik heb een Moto G4 (geen Plus). Die telefoon is dual sim (we hebben een multicultureel gezin, we hebben een tweede SIM als we op familiebezoek zijn wat erg handig is), ondersteunt SD kaartjes, werkt zeer vlot, en (niemand houdt hiermee rekening in reviews) deze telefoon ondersteunt APT-X. Nadeel: de camera is niet goed voor snelle beelden (filmen werkt wel goed), ik denk dat de CPU daarvoor te kort schiet. En geen NFC, dus voorlopig geen Android Pay voor mij.

  Deze telefoon heeft <200 euro gekost, en is perfect voor mijn gebruik: ik zit elke dag 2 uur op de trein, en de aanschaf van deze telefoon in combinatie met de Sony MDR1000X kost nog steeds ruim minder als een vlagschip telefoon (makkelijk 200 euro). Ik lees mails, sociale media, artikels, en geniet van nagenoeg perfect geluid met zeer goede noise canceling. In combinatie met een SD kaartje vervangt hij ook de iPod Classic die ik vroeger had. Daarvoor kan ik gerust na 2 of 3 jaar een nieuwe kopen. Ik doe niet aan foto of videobewerking op die telefoon. Ik durf niet zeggen dat heel veel mensen rondom mij dat wel doen (ik heb misschien een ouderwetse trein ;-)).

  Ik heb de Android N upgrade gehad, Android O wordt twijfelachtig (al durf ik persoonlijk wel met Lineage aan de slag, dat geldt natuurlijk niet voor iedereen) dus qua software valt het allemaal ook nogal mee voor dat geld.

  Kortom: we focussen denk ik teveel op de "bling" die de grote merken voor onze neus houden en te weinig op wat we met die telefoon gaan doen. Maar ik geef ook toe: als ik een Galaxy S8+ in mijn handen heb om eens te testen, ja, dan kriebelt het ook :-) Maar niet omdat ik dat "nodig" heb, verre van zelfs.

  Tot de volgende mannen, keep it up!

 • Pierre Thienpont

  Android Auto

  Gebruik al paar maanden Android Auto in mijn 3008. Heel leuke ervaring. Je hebt toegang tot Google Maps (met een historiek van je vorige trips). Zoek functie met OK Google. Toegang tot audio applicaties (Podcast, Spotify, …). Sms en whatsapp berichten worden voorgelezen (hilarisch met de emoji’s). En natuurlijk tot al je contacten om te bellen.

  Android Auto is niet ondersteund in Belgie. Maar met een apk kan je het gemakkelijk installeren (je moet wel zelf updaten). Je kan je GSM niet meer gebruiken tijdens het rijden. Tijdens het rijden wordt het aantal acties op touchscreen beperkt (veiligheid). Daarom staat Tech45 als eerste op mijn Pocket Casts lijst.

  Het is geen vervanging voor de andere functies van de auto. Dus verwarming en zo blijven bij de originele interface.