Tech45 is een wekelijkse technologiepodcast.
In ongeveer 45 minuten loodst een panel geeks je door het interessantste technieuws van de voorbije week.

#362: Hele volksstammen in iMessage 8/11/2017

Met Maarten Hendrikx, Stefaan Lesage en Ruurd Sanders

Stefaan test de Mate 10 Pro van Huawei, Android wordt 10, Facebook vs. het Amerikaans congres, Intel & AMD en fake Apple Stores.

Onderwerpen: - - - - - -

Shownotes

Sponsor

Follow-up

Onderwerpen

Tips

Reacties

  • Edo de Roo

    Russen die de verkiezingen beïnvloeden, dat klinkt eng. Maar toch, het is een vorm van lobbyen, en ook onze maatschappij zit er vol van. In Brussel zitten meer lobbyisten dan politici. En vergeet niet dat in ons democratische systeem de Amerikaanse bevolking de president daar mag kiezen, maar dat deze president wel wereldwijde invloed heeft. Amerika bepaalt welke landen “worden gebombardeerd totdat er de ‘juiste’ democratische president zit”, wat ook weer een vorm van politieke beïnvloeding is. De reden dat Israël in “het Westen” zoveel support krijgt, komt deels omdat ze in alle landen waar ze maar kunnen de publieke opinie beïnvloeden. In het pro-Palestijnse kamp wordt daar dan schande van gesproken, en die lobby probeert de pro-Palestijnen dan weer als halve-terroristen af te schilderen. Deze tactiek is ouder dan het internet.

    Enne, zou de CIA echt niet proberen de Russische “verkiezingen” te beïnvloeden? De reden dat ik het tussen aanhalingstekens heb gezet, geeft al aan dat je je kunt afvragen of wij niet ook beïnvloed zijn.

    Het is natuurlijk wel goed dat in kaart wordt gebracht waar de invloed allemaal vandaan komt. Dat is ook het goed van democratie, dat dit soort structuren open (kunnen) zijn.

    Ik ben benieuwd wat “onze” politicus Davy daar van vindt!